26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

Design Bureau Izvorka Jurić

KONTURNA KRAVATA HRVATSKE KOVNICE NOVCA

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Osnova projekta je dizajn prepoznatljive ambalaže koja je primjerena za različite prigodne medalje, zlatnike, srebrnjake i specijalne linije proizvoda Hrvatske kovnice novca, a koja proizvodu daje dodanu vrijednost i približava ove tradicionalne proizvode široj i mlađoj publici, a ne samo kolekcionarima. Rješenje je prezentacijska poklon kutija, jer se ova vrsta proizvoda uglavnom uručuje na proslavama i često se s ponosom pokazuje svim prisutnim gostima. Prvu hrvatsku numizmatičku eurokovanicu, zlatnu i srebrnu kovanica “Konturna kravata”, izdala je Hrvatska narodna banka u suradnji s Hrvatskom kovnicom novca.

Izdanje se sastoji se od dvije kovanice, izrađene od različitih plemenitih metala.

Zlatna kovanica prati konture kravate i umetnuta je u srebrnu kovanicu. Autor kovanice, univ. bacc. art. Nikola Vudrag, na naličju kovanice prikazao je hrvatske vojnike koji su se pod francuskom zastavom borili u Tridesetogodišnjem ratu u 17. stoljeću. Oko vrata su nosili rubac, danas poznatiji kao kravata. Ambalaža proizvoda zamišljena je kao hommage ovom ikoničnom modnom i kulturnom predmetu. Tvrdo kaširana kutija presvučena je tamno plavim odijelom i na sebi nosi crvenu kravatu sastavljena od slovnih znakova riječi “kravata”. Odabrani papir ima teksturu tkanine, a sama kravata izvedena je u crvenoj hologramskoj foliji s uzorkom.

Autor

Design Bureau Izvorka Jurić djeluje na različitim projektima na području vizualnih komunikacija i u timu okuplja različite stručnjake, zavisno od potrebe projekta. Tim ljudi iza sebe ima više od 20 godina profesionalne karijere, mnogobrojne međunarodne nagrade i priznanja te cijeli niz uspješno realiziranih projekata na hrvatskom, ali i globalnom tržištu. Projekti najčešće podrazumijevaju osmišljavanje cjelovitog identiteta proizvoda ili usluge i predstavljanje na tržištu, što uključuje usluge: postavljanje kreativne strategije nastupa na tržištu, osmišljavanje verbalne komunikacije, osmišljavanje vizualne komunikacije, dizajn identiteta proizvoda i usluga i dizajn ambalaže.

ime projekta Konturna kravata Hrvatske kovnice novca
Godina 2023.
Naručitelj Hrvatska kovnica novca
Studio Design Bureau Izvorka Jurić
Kreativna direkcija Izvorka Jurić, Jurica Kos
Art direkcija Izvorka Jurić
Voditelj produkcije Natalija Najjar
Dizajn Jurica Kos
prezentacijska fotografija Jurica Kos
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn