26.9.–1.10.2023.

Lana Jarža

KEEP IT CHILDISH

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

LEPICE su stilizirane dječje komode inspirirane izgledom krila leptira. Dio su CHILDISH kolekcije osmišljene kao funkcionalni dječji namještaj koji uključuje namještaj za odlaganje i pohranu s raznim interaktivnim i didaktičkim detaljima. Kroz oblikovno rješenje konstrukcije inspirirano prirodnim motivima, vrata ovog ormarića čine stilizirani oblik krila te time unose razigranost i kreativnost u dječjoj sobi. LEPICA je izrađena iz cjelovitog drva te dolazi u pastelnim bojama.

CHILDISH je naziv za niz dječjih proizvoda koji predstavljaju namještaj za dječje sobe i vrtiće. Kolekcija se sastoji od komoda, ormarića, interaktivnih klupa i stolića, kao i predstavnika namještaja za pohranu dječje odjeće, igračaka i knjiga.

Namještaj sadrži oblikovne detalje inspirirane raznim životinjama ili prirodnim elementima koji konstrukciju proizvoda čine zanimljivom, zaigranom te drugačijom. Navedeni proizvodi primjenu mogu pronaći u dječjim sobama, čitaonicama, igraonicama, knjižnicama i vrtićima. Dimenzijama se uklapaju u svaki prostor te su ergonomski prilagođeni za korištenje djeci.

Autor

Lana Jarža diplomirala je na studiju dizajna drvnog namještaja na Odjelu drvne tehnologije i od tada aktivno radi na razvoju proizvoda. Tijekom studija bila je uključena u projekte vezane uz brendiranje slavonskog hrasta te je nastavila vlastiti rad i prijedloge u novim razinama projekta i istraživanja. Velika joj je želja raditi na razvoju proizvoda od punog drva kao i promovirati iste. Zanima je dizajn namještaja orijentiran na drvo, dizajn interijera, skiciranje i izrada namještaja. Poznavajući kreativnost i tehnologiju, sudjelovala je na nekoliko izložbi. Ima radno iskustvo u području razvoja proizvoda, tehničke pripreme za proizvodnju namještaja i implementacije proizvoda u proizvodnji namještaja.

ime projekta Keep it childish
Godina 2021.
Naručitelj Samoinicirani rad
Dizajn Lana Jarža
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn