26.9.–1.10.2023.

Studio Tumpić/Prenc

KAPPO – TEN+TEN

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Rovinjski Studio Kappo već 20 godina nudi inovativna i kreativna rješenja u području krajobrazne arhitekture, prostornog i urbanističkog planiranja te zaštite okoliša. Povodom proslave 20. obljetnice, izradili smo katalog u kojem predstavljamo njihovih 10 najznačajnijih realiziranih, kao i 10 planiranih projekata koji odražavaju brigu za krajobraz, okoliš, potrebe lokalnog stanovništva i poštivanje lokalnih vrijednosti. Naš zadatak je bio vizualno oblikovati katalog.

Budući da se Studio bavi isključivo krajobraznom arhitekturom, odabrali smo naslovnicu koja predstavlja reljef podneblja iz kojeg je Studio. Sukladno nazivu obljetnice, “10 plus 10”, sam katalog ima dvije naslovnice.

Kada čitatelj dođe do sredine, pozvan je okrenuti katalog kako bi započeo s novom kategorijom. S jedne strane su realizirani projekti prikazani topografskim trodimenzionalnim prikazom, a s druge strane planirani projekti prikazani samo topografskim planom. Numeriranje projekata je toliko prošireno da podsjeća na staze ili staze, kao u urbanim projektima. Katalog, jednom pročitan i odložen, preuzima ulogu samog topografskog prikaza.

Autor

Od osnutka studija 2017. godine Studio Tumpić/Prenc dobio je priliku raditi na nizu raznolikih i zanimljivih projekata, od razvoja marketinških kampanja, preko vizualnih identiteta i dizajna pakiranja, do realizacije interaktivnih fizičkih izložbi. Njihov su rad primijetili i stručnjaci iz industrije i mediji. Do danas su nagrađeni prestižnim priznanjima kao što su Red Dot Best of the Best, European Design Award Best on Show, Pentawards, Dieline Awards, D&AD, ADC (New York), DIA, IIID Award, Communication Art Award , ADC Europa, Epica, IdejaX, Sumo Borac, Nagrada HDD-a, Nagrada ZGDW-a, Nagrada Zagrebačkog salona.

ime projekta Kappo - Ten+Ten
Godina 2023.
Naručitelj Studio Kappo
Studio Studio Tumpić/Prenc
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn