26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

Design Bureau Izvorka Jurić

KADINELA

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Obitelj Mamić iz Kaštela, koja posjeduje maslinik na planini Kozjak, snažno je vezana za lokalnu tradiciju, i želi kroz svoje djelovanje doprinositi razvoju lokalne zajednice i turističke ponude. Priča o Miljenku i Dobrili, kaštelanskom Romeu i Juliji, koja spada u nematerijalnu kulturnu baštinu grada Kaštela, važan je dio i inspiracija obitelji. Kadinela je brand grupe proizvoda od maslina, primarno linije ekstra djevičanskog maslinova ulja, a kasnije i drugih proizvoda od maslina te prirodne kozmetike.

Osmišljano ime brenda – Kadinela, stari je izraz iz kaštelanskog i splitskog govora koji znači lančić.

Sedam Kaštela nanizanih uz obalu bitan su dio identiteta koji s logotipom čine lančić. Ideja “iz ljubavi” ilustrira spajanje dvije masline koje preklapanjem formiranju srce. Tako i priča o ljubavi Miljenka i Dobrile, i spajanju dvije obitelji maslinara, dobiva sretan kraj. Osnovni element – srce nastalo spajanjem dvije masline, na etiketi je izveden prostorno. Odnos punog i praznog dijela dvije preklopljene etikete donose novu dimenziju, a različite strukture i tonovi papira naglašavaju spoj.

Autor

Design Bureau Izvorka Jurić djeluje na različitim projektima na području vizualnih komunikacija i u timu okuplja različite stručnjake, zavisno od potrebe projekta. Tim ljudi iza sebe ima više od 20 godina profesionalne karijere, mnogobrojne međunarodne nagrade i priznanja te cijeli niz uspješno realiziranih projekata na hrvatskom, ali i globalnom tržištu. Projekti najčešće podrazumijevaju osmišljavanje cjelovitog identiteta proizvoda ili usluge i predstavljanje na tržištu, što uključuje usluge: postavljanje kreativne strategije nastupa na tržištu, osmišljavanje verbalne komunikacije, osmišljavanje vizualne komunikacije, dizajn identiteta proizvoda i usluga i dizajn ambalaže.

ime projekta Kadinela
Godina 2023.
Naručitelj Dračine d.o.o.
Studio Design Bureau Izvorka Jurić
Kreativna direkcija Izvorka Jurić
Art direkcija Izvorka Jurić
Voditelj produkcije Natalija Najjar
Dizajn Izvorka Jurić, Jurica Kos
Verbalna komunikacija Igor Poturić
prezentacijska fotografija Jurica Kos
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn