26.9.–1.10.2023.

Marija Lončar

GRAD NA DAR

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Dubrovački zimski festival je kulturno – zabavna manifestacija koja tijekom zimskog perioda posjetiteljima nudi raznolikost sadržaja i bogatstvo tradicije obgrljene baštinom i nasljeđem. Svojim programom želi nasmijati, razvedriti, raznježiti i očarati te unijeti toplinu božićnog duha u srca velikih i malih. Vizualni identitet za jubilarni 10. Dubrovački zimski festival inspiriran je motivima grada, tradicijom i običajima, gastronomijom, kulturom – svime onime što Dubrovnik čini jedinstvenim.

Autentični motivi poslužili su kao predložak za kreiranje sustava simbola s jedinstvenim identitetskim značajkama grada. Multiplicirani, simboli stvaraju dubrovački uzorak koji poput šarenog omotnog papira obavija grad i festivalska zbivanja posjetiteljima na dar.

Sustav simbola otvorenog je tipa, moguće ga je nadograđivati s postojećim motivima ili onima koji će tek nastati, čime identitet prati ritam grada i njegov budući razvoj. Logotip festivala izveden iz jake kontrastne tipografije dovoljno je dominantan da može ravnopravno stajati uz šarolike plohe, istovremeno se spajati s uzorkom i jasno komunicirati poruku. Izveden u nekoliko varijanti, mogućnošću izmjene festivalske godine prilagođen je dugotrajnijem korištenju. Objedinjujući urbane elemente grada na suvremen, dinamičan i ilustrativan način na stoljetni Dubrovnik gledamo kroz prizmu festivalskog i blagdanskog rapoloženja kao na grad prepun razigranosti i veselja otvoren za posjetitelje svih generacija.

Autor

Kao dizajnerica i art direktorica više od 17 godina djeluje u području dizajna vizualnih komunikacija. Nakon završenog Studija Dizajna u Zagrebu, svoju karijeru započinje u Imago reklamnoj agenciji gdje radi na širokom spektru projekata za mnoge hrvatske i inozemne klijente. Dugogodišnji rad u agencijskom okruženju dodatno joj proširuje vidike, i brusi vještine - posebno u sferi brandinga, dizajna ambalaže i advertisinga. U želji za realizacijom vlastitog autorskog pristupa i slobodnom djelovanju u različitim aspektima dizajnerske prakse, 2023. godine započinje jednu potpuno novu priču i pokreće svoj dizajn studio. Agencijsko nasljeđe u spoju s formalnim obrazovanjem, urođena znatiželja i razvijena mašta, za glavnu pokretačku snagu postavljaju prvenstveno priču koja prožima dizajnersko djelo. Studio Dizajn Narativ postaje uporište njenog daljnjeg djelovanja kao autora, katalizator brojnih ideja koje su godinama popunjavale papiriće svih formata i veličina, mjesto za slobodno istraživanje i stvaranje novih vizualnih narativa.

ime projekta Grad na dar
Godina 2023.
Naručitelj JUK Dubrovačke ljetne igre
Dizajn Marija Lončar
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn