26.9.–1.10.2023.

Lara Glavić Končar

GLOOPY – WARDROBE CREATURES

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Brand Gloopy je serija raznolikih predmeta razigranog dizajna sa osobnošću. Wardrobe Creatures je prvi ostvareni Gloopy projekt, započet 2013., a cilj je bio ormare i garderobe, uglavnom tamne i zagušljive kutke, razveseliti neobičnim malim stvorenjima koji mirišu na lavandu i tjeraju neželjene goste (moljce). Brand je sudjelovao na izložbi Pregled hrvatskog dizajna 1314 u Muzeju za umjetnost i obrt 2014. te na D-Marketu 2014. i 2015. godine na Međunarodnom festivalu dizajna u Bivšoj vojnoj bolnici.

Wardrobe Creatures su izabrani u top 10 Things to take home Time Out 2015/16. posvećenog Hrvatskoj i Time Out 2015/16. posvećenog Zagrebu. Projekt je zaustavljen na dvije godine zbog pandemije i ponovno započeo prošle 2022. godine sa novim partnerom Tres media d.o.o. i novim dizajnom.

Wardrobe Creatures osmišljeni su kao originalni i simpatični suveniri koji zamijenjuju klasične lavanda vrećice, zabavnim životinjskim likovima različitih uzoraka i boja, punjenim prirodnom lavandom te su u potpunosti ručni rad i proizvedeni u Hrvatskoj. Sve lutkice izuzev srdela i morskog konjica u sebi imaju i male magnete koji omogućavaju lakše kačenje lutkica u ormare/na vješalice. Zapakirane su u kutiji od recikliranog papira s prozirnim otvorom što omogućava lakše skladištenje jednako kao i izlaganje u prodajnom prostoru. Svaki lik ima ime i prigodnu pjesmicu te kroz svoju osobnost postaje blizak prijatelj uz čiji se smirujući miris lakše zaspe.

Autor

Lara Glavić Končar je grafička, multimedijalna i produkt dizajnerica. Kroz dugogodišnju karijeru odradila je niz projekata, a voli eksperimentirati i istraživati različite umjetničke i dizajn smjerove (u zadnje vrijeme kombinira vezenje, kačkanje i kaligrafiju) u komercijalnom i nekomercijalnom dizajnu. Neki od istaknutijih klijenata: Goethe Institut Kroatien, MSU, The Agency, Sekvenca, Domusplus, Inantro, Institut za fiziku, Institut za medicinu, Ericsson Nikola Tesla, Escape Art, Arhitektonski studio Križnjak, Mohikanac, glazbene skupine Gatuzo, Gretta, Benston i mnogi drugi.

ime projekta GLOOPY - WARDROBE CREATURES
Godina 2022.
Naručitelj Samoinicirani rad
Dizajn Lara Glavić Končar
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn