26.9.–1.10.2023.

Lara Glavić Končar i Sunčana Vrtarić

GLOOPY SHADOW PUPPETS

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Brand Gloopy je serija raznolikih predmeta razigranog dizajna sa osobnošću. Wardrobe Creatures je prvi ostvareni Gloopy projekt, započet 2013., iza kojeg stoje Lara Glavić Končar, grafička i produkt dizajnerica i Sunčana Vrtarić, lutkarica. Shadow puppets je drugi projekt branda GLOOPY, sljedeći koncept istraživanja materijala i igre, koristeći likove iz prvog projekta Wardrobe Creatures, nastale su drvene lutkice za igru sjena.

Uz pomoć noćne ili ručne lampe svaki zid pretvara se u kazalište, a djeca i roditelji oživljavaju sjene sa Gloopy likovima. Drvene lutke za kazalište sjena razvijaju dječju kreativnost i maštu uz pomoć veselih životinjskih likova.

Dostupna su dva različita seta – sa šumskim životinjskim likovima i s morskim likovima. Sve lutkice su napravljene od bukove šperploče debljine 4mm, ostavljene u prirodnoj boji drveta tako da daju mogućnost oslikavanja površine. Materijali korišteni u izradi su ekološki prihvatljivi, a lutkice dolaze pakirane u vrećice od jute uz knjižicu s uputstvima. Projekt je zaustavljen na dvije godine zbog pandemije i ponovno započeo prošle 2022. godine sa novim partnerom Tres media d.o.o.

Autor

Lara Glavić Končar je grafička, multimedijalna i produkt dizajnerica. Kroz dugogodišnju karijeru odradila je niz projekata, a voli eksperimentirati i istraživati različite umjetničke i dizajn smjerove (u zadnje vrijeme kombinira vezenje, kačkanje i kaligrafiju) u komercijalnom i nekomercijalnom dizajnu. 

Sunčana Vrtarić je kreatorica - izrađivačica lutaka i kostimografkinja sa dugogodišnjim iskustvom rada u Zagrebačkom kazalištu lutaka i mnogobrojnim projektima u drugim hrvatskim kazalištima.

ime projekta GLOOPY SHADOW PUPPETS
Godina 2022.
Naručitelj Trio media d.o.o.
Dizajn Lara Glavić Končar i Sunčana Vrtarić
tekst Katarina Đorić
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn