26.9.–1.10.2023.

Futura DDB

FREEDOM

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Pred nama su četiri vizuala izrađena prema ideji iz DDB radionice. Riječ je o četiri slobode - svaki vizual predstavlja jednu vrstu slobode. Radi se o slobodi od straha, kaosa, o slobodi neuspjeha i slobodi bivanja.DDB je detektirao ove četiri slobode kao fundamentalne u radnom procesu, a napose u onom kreativnom.Naime, da bi došlo do iskoračenja izvan mindframe-a industrijskog “štancanja” ili produkcije, odnosno da bi se stvorilo nešto novo, kreativno i uzbudljivo, potrebna nam je - sloboda.

Okvir slobode je nešto apstraktno, nestvarno, pomično ili neuhvatljivo, ali za praktičnu svrhu, postoje parametri kojima određujemo svoje polje slobode - u našem slučaju, najčešće se radi o tržišnim prilikama ili zahtjevima, ali i individualnim sposobnostima pojedinca, talentu, mašti i znanju - ne nužno tim redoslijedom.

Koncept je sljedeći: uspjeh ne postoji ako ne postoji neuspjeh, ne postoji hrabrost ako ne postoji strah; također, red ne postoji bez kaosa, a nema ni izražavanja bez suzdržavanja - riječ je zauvijek o dvije strane iste medalje.Vizuali slijede ovaj uvid, a uvid slijedi promišljanje naše stvarnosti; stvarnosti koju, na kraju krajeva, mi sami oblikujemo, modeliramo, kreiramo.

Autor

Ivan Oberan je grafički dizajner u marketinškoj agenciji Futura DDB. Rođen je u Sarajevu 1987.i diplomirao je na Grafičkom fakultetu u Zagrebu.Od 2007. aktivan je na graffiti sceni, preko koje se počeo zanimati za grafički dizajn i vizualne umjetnosti. Radio je na mnogim marketinškim kampanjama za brojne klijente u polju grafičkom dizajna i multimedije.

ime projekta FREEDOM
Godina 2022.
Naručitelj DDB Group
Dizajn Futura DDB
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn