26.9.–1.10.2023.

Studio Tumpić/Prenc

FRANC ARMAN – IT’S TIME FOR YOUR TIME

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Vina, posebice crna poput terana, s vremenom bolje stare. No, zbog nestrpljenja i nedostatka iskustva, mnogi svoje boce terana otvaraju prerano, srozavajući njegovu kvalitetu. Zato smo bocu Teran Barrique vinarije Franc Arman zatvorili u kutiju i učinili je nedostupnom za konzumaciju. Samo izrezani natpis na kutiji daje uvid u njen sadržaj. Zatvoren, teran Barrique ima dovoljno vremena da potpuno odleži, a vlasniku, ne znajući kada će moći otvoriti ovo posebno izdanje, dano je vremena da sazrije učenjem.

Aplikacija dostupna preko QR koda na kutiji otkrit će vlasniku pravo vrijeme za otvaranje dok će slati tjedne obavijesti kroz dulje vremensko razdoblje. U aplikaciji će biti dostupni detaljniji tekstovi s 28 edukativnih poruka o povijesti vinarstva i ljepoti vinarstva.

Tek kada su i vino i njegov vlasnik spremni, aplikacija šalje kod koji otvara kutiju. Po otvaranju ljubitelje vina dočekat će riječi “Vrijeme je za vaše vrijeme”. Današnji proizvodi dizajnirani su s namjerom da dođu do potrošača što je prije moguće. Nasuprot tome, ovo posebno izdanje, čija je definitivna značajka tradicionalni način odležavanja, zahtijeva strpljenje, uči nas važnosti skrivenih ritmova prirode i pomaže nam skrenuti pozornost s krajnjeg cilja i fokusirati se na ono što je stvarno važno – postupak.

Autor

Od osnutka studija 2017. godine Studio Tumpić/Prenc dobio je priliku raditi na nizu raznolikih i zanimljivih projekata, od razvoja marketinških kampanja, preko vizualnih identiteta i dizajna pakiranja, do realizacije interaktivnih fizičkih izložbi. Njihov su rad primijetili i stručnjaci iz industrije i mediji. Do danas su nagrađeni prestižnim priznanjima kao što su Red Dot Best of the Best, European Design Award Best on Show, Pentawards, Dieline Awards, D&AD, ADC (New York), DIA, IIID Award, Communication Art Award , ADC Europa, Epica, IdejaX, Sumo Borac, Nagrada HDD-a, Nagrada ZGDW-a, Nagrada Zagrebačkog salona.

ime projekta Franc Arman - It's Time for Your Time
Godina 2022.
Naručitelj Franc Arman
Studio Studio Tumpić/Prenc
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn