26.9.–1.10.2023.

Gaja Hanzel

ETERNAL BALANCE

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Vječna ravnoteža

Od 2019. Gaja je svoj talent posvetila izradi održivih modnih dodataka, s posebnim fokusom na torbe, pod svojim brendom Fi by Gaja. Cilj joj je pridonijeti boljoj, ekološki prihvatljivijoj budućnosti mode, zbog čega u svom dizajnu prihvaća načela spore i etičke mode. Kolekcija Eternal balance inspirirana je modnim i glamuroznim filmskim razdobljem od 1920-ih do 1930-ih, slovenskom glumicom Itom Rinom i drugim uspješnim glumicama poput Katharine Hepburn, Grete Garbo i Rite Hayworth.

Sastoji se od tri torbice i tri svilene marame. Torbe su poput intimnih skulptura, obilježene mekim naborom koji im daje posebnu senzualnost ili točnom formom koja im daje eleganciju i uzvišenu strogost. Iako imaju sjećanje na razdoblje 1920-ih i 1930-ih, oni su bezvremenski, održivo osviješteni i profinjeni.

Slijede bit brenda Fi by Gaja i primjereni su modernoj ženi. Šalovi su izrađeni od svile i cijeloj kolekciji dodaju mekoću i ženstvenost.

Gaja pomno istražuje i odabire održive, inovativne materijale biljnog podrijetla. Ona daje prednost materijalima koji su prijateljski nastrojeni prema ljudima, životinjama i okolišu. Torbe iz kolekcije Eternal balance izrađene su od Desserta, održive alternative koži od kaktusa.

Autor

Gaja Hanzel, modna i grafička dizajnerica rođena 1988. godine, vizionarka je iza održivog modnog brenda Fi by Gaja. Od malih nogu osjećala je kreativni nemir koji ju je vodio prema svijetu dizajna. Gaja je nastavila studij modnog i grafičkog dizajna na Prirodoslovno-tehničkom fakultetu u Ljubljani, gdje je 2011. diplomirala modni dizajn, a 2016. magistrirala grafičke i interaktivne komunikacije. Za magistarski rad "Tipografski tekstilni zastor" (naručitelj Kosovelov dom Sežana) dobila je fakultetsku Prešernovu nagradu. Od 2018. je samozaposlena kao dizajnerica u kulturi, a godinu dana kasnije lansiran je njezin modni brend Fi by Gaja. Godine 2019. dobila je Bronze A' Design Award za logotip i vizualni identitet svoje galerije Ana & Gaja Art Gallery. Godine 2020. njezina je kolekcija celuloznih torbica One More Time nagrađena znakom izvrsnosti Made in Slovenia od strane Centra za kreativnost i Muzeja za arhitekturu i dizajn u Ljubljani, Slovenija.

ime projekta Eternal balance
Godina 2021.
Naručitelj Samoinicirani rad
Dizajn Gaja Hanzel
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Tekstilni i modni dizajn