26.9.–1.10.2023.

Džaaks

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Džaaks je brend koji se bavi izradom torbi i modnih dodataka od kože i reciklirane kože, osnovna karakteristika svih modela je da su praktični, lagani, nosivi i malo (ali ne previše) ekscentrični. Svi modeli ruksaka i torbi od prirodne kože su jednostavnih geometrijskih oblika mada povremeno izlaze iz uobičajenih gabarita, što oblikom, što kombinacijom boja. Posebnu pažnju pridajem sitnim naglascima intenzivne boje na tamnoj površini što model čini nosivim i prikladnim za sve prilike a opet posjeduje element koji ne dozvoljava preveliku jednostavnost i „običnost“.

 Posebna linija Džaakova su Reinkarnacije,  izrađene od reciklirane kože. Proces izrade Reinkarnacije je kompliciraniji i dugotrajniji jer nastaju od očuvanih dijelova kože već izrađenih i nošenih kožnih predmeta. Od tih očuvanih nepravilnih oblika pravim kolaže od kojih potom nastaju torbe. Reinkarnacije su unikatne i potpuno drugačije. Jedan od prvih Džaaks proizvoda je ceker sa rupom umjesto ručke, izrađen od vodootpornog materijala uglavnom u crnoj boji i s različitim aplikacijama. Ujedno je i najtraženiji Džaak i svojevrstan zaštitni znak.

Zovem se Ivana Radić, akademska slikarica, lutkarica i dizajnerica rođena u Mostaru. U Zagrebu živim tri godine, i tu sam pokrenula svoj brend Džaaks, bavim se izradom torbi, ruksaka i modnih dodataka od kože i reciklirane kože. Do svoje 40-te godine živim u Mostaru gdje sam radila, prvo kao glumica-lutkarica a potom i kao scenografkinja  i kreatorica lutaka, u Lutkarskom kazalištu. Četiri godine sam bila i ravnateljica Kazališta. Likovnu akademiju, smjer slikarstvo, završila sam u Širokom Brijegu, u klasi profesora Ante Kajinića. Nakon završene Akademije sam se uglavnom bavila vizualnom estetikom u kazalištu, scenografijom, kostimografijom i izradom lutaka, te ilustracijom. Nakon što sam postala mama započinjem seriju ilustracija pod nazivom Mater, koje i danas radim.

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Tekstilni i modni dizajn