26.9.–1.10.2023.

Business Genome Company

DRUGA GODBA 2022, SOUND MIGRATIONS

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Druga Godba jedan je od najistaknutijih međunarodnih glazbenih festivala u srednjoj Europi. Više od tri desetljeća njegova je misija ponovno otkriti i predstaviti manje poznate glazbene stilove i tradicije, kao i predstaviti renomirane umjetnike i autohtone glazbene scene. Njihov program nudi jedinstvene uvide u glazbene tradicije i kulture različitih naroda i zemalja. Tim se sastoji od glazbenih znalaca koji teže kritičkom promišljanju današnjeg glazbenog svijeta.

Svake godine Druga Godba za temu odabire relevantan problem koji utječe na svijet i komunicira ga verbalno i vizualno. Godine 2022. tema festivala je "Migracije zvuka", koja istražuje kako glazba nadilazi barijere i slobodno migrira preko granica, jezika i kultura.

Slično sklonosti glazbe da komentira društvene probleme na svoj duhovit, optimističan i oštar način, vizualni identitet festivala slijedi taj primjer. Vizualni prikaz "Sound Migrations" vrti se oko interpretacije zvučnih valova, složeno isprepletenih u obliku bodljikave žice. Ovaj upečatljivi simbol sažima snažnu poruku festivala: glazba posjeduje urođenu sposobnost prevladavanja prepreka i povezivanja ljudi preko granica. Kroz svoje simboličke slike, Druga Godba poručuje da glazba ne poznaje granice i ima inherentnu sposobnost ujedinjavanja i inspiriranja.

Autor

Business Genome BGCo (skraćeno od Business Genome Company) savjetodavna je tvrtka za dizajn posvećena pomaganju tvrtkama u izgradnji boljih robnih marki, usko povezanih timova i iznimnih kultura dekodiranjem, dizajnom i upravljanjem korporativnom DNK. Pristup brendiranju temeljen na vrijednostima i potpomognut vlastitim dizajnerskim okvirom omogućuje tvrtkama da svoje temeljne vrijednosti transformiraju u svakodnevne radnje. Autorica Kaja Kisilak primarno se fokusira na dizajniranje vizualnih identiteta, izradu korisničkih iskustava i izradu originalnih ilustracija za različite projekte. Posjeduje snažnu sklonost istraživanju šireg konteksta vizualnog svijeta, neprestano tražeći nove puteve kreativnosti i izražavanja.

ime projekta Druga Godba 2022, Sound Migrations
Godina 2022.
Naručitelj Zavod Druga Godba
Dizajn Business Genome Company
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn