26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

Ijan Prelac

DOM UČENIKA SUŠAK

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Dom učenika Sušak u Rijeci. Dizajn je posvećen Domu učenika Sušak, inspiriran mjestom koje sam i sam nazivao domom tijekom mojeg srednjoškolskog obrazovanja na Školi primijenjene umjetnosti (ŠPUR) u Rijeci, stoga je bilo prirodno i neminovno da baš ja radim redizajn koji će unijeti svježinu i mladenački duh u prostor. Moje stvaralačko putovanje počelo je sastavljanjem mozaika od elemenata koji su simbol grada Rijeke i Sušaka.

Riječki neboder, dizalice, ura i morski motivi sjedinili su se kako bi stvorili jedinstvenu kompoziciju koja oslikava karakteristike doma i njegovu lokalizaciju. Narančasta boja, uvijek prisutna na Sušaku, zadržana je kao primarna, noseći snažan vizualni identitet.

Vizualni identitet projekta obuhvaća mnoge aspekte, a najupečatljiviji je novi logotip. On nosi svježinu i mladenački duh primjeren učeničkom domu. Odabir tipografije savršeno se uklopio u koncept, pridodavši mu dodatnu dozu estetike. Naravno, nisam zaboravio ni na druge elemente dizajna koji će se svakodnevno koristiti u domu - posjetnice, memorandum, kuverte i mape, svaki pažljivo oblikovan kako bi upotpunili cjelokupnu vizualnu sliku. Fotografije, izgled društvenih mreža, web stranice i mobilne aplikacije pažljivo su osmišljeni i definirani, osiguravajući prepoznatljivost u svakom medijskom kanalu. Ponosan sam na kreativnost i predanost koju sam uložio u stvaranje vizualnog identiteta koji će oživjeti prostor doma, osiguravajući da svaki učenik osjeti pripadnost i inspiraciju.

Autor

Ijan Prelac rođen je u Čakovcu 2000. Godine. Srednjoškolsko obrazovanje završava u ŠPUR u Rijeci 2019. Godine. Student je treće godine dizajna vizualnih komunikacija na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu. Do sada je samostalno izlagao u Narodnom sveučilištu Sesvete u travnju 2023. Godine. U slobodno vrijeme bavi se izradom vizualnih identiteta, info-grafike i grafičkim dizajnom. Svoje radove najbolje opisuje kao mjesto gdje riječi prelaze u djela.

ime projekta Dom učenika Sušak
Godina 2023.
Naručitelj Visoko učilište Algebra
Mentor doc. dr. sc. Siniša Bogdanović
Dizajn Ijan Prelac
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn