26.9.–1.10.2023.

Eter Art Dizajn

DIZAJN INTERIJERA POSLOVNE ZGRADE U SAMOBORU

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Unutar 2000 kvadrata novoizgrađene zgrade u prizemlju i na prvom katu smješteni su dućan s asortimanom boja i lakova, te poslovni prostor do kojeg vodi reprezentativno stubište. Dizajnerska ideja bila je ostaviti vidljivima tragove gradnje u kombinaciji s kontrastnim materijalima. Tako su plohama sirovih betonskih zidova suprotstavljene zidne obloge od starog hrasta i industrijski drveni pod. Stilski modernom prostoru u duhu industrijskog dizajna maksimalna pažnja posvećena je funkcionalnosti; organizaciji prostora i individualiziranom pristupu izradi namještaja.

Funkcije apsorpcije zvuka, izlaganja izložaka i projektiranje zona za pojedine radne zadatke zadovoljene su korištenjem pomno odabranih materijala (metal, compact, furnir, pleksiglas, drvo, akustične tepih kocke i otporne podne obloge) te izborom kvalitetne opreme.

Brojni namještaj rađen je prema izvedbenim nacrtima: stol u dvorani za sastanke, radni stolovi, pregrade, umivaonici, kuhinjski elementi, blagajna, prezentacijski pultevi... U open space uredskom prostoru odmor od rada pred ekranima pruža zelena barijera izgrađena od brojnih raznovrsnih biljaka i pregrade od istegnutog lima. Projekt rasvjete funkcionalno je zadovoljio sve uvjete, a izborom dizajnerskih svjetiljki naglašen je karakter pojedinih zona. Sinergijom kontrastnih materijala, raznovrsnim površinama te sofisticiranom kolorističkom paletom postignut je specifičan estetski dojam prostorne cjeline.

Autor

Iva Pavičić, Eter Art Dizajn, nakon obrazovanja na polju povijesti umjetnosti, klasične glazbe, plesa i dizajna interijera, u posljednjih dvadeset godina profesionalno se posvetila kreaciji na dva usporedna puta. U stvaranju interijera, kao autorica ili dio autorskog tima, realizirala je brojne projekte unutarnjeg uređenja: od privatnih stambenih prostora, vikendica i poslovnih prostora, do dućana i restorana. Opremljeni najkvalitetnijim proizvodima europskog dizajna te uz uspješnu suradnju s domaćim obrtnicima obogaćeni posebno izrađenim komadima namještaja, ti se prostori ističu inovativnim, funkcionalnim, personaliziranim rješenjima. Razvoj vlastitih vizija kontinuirano gradi i kroz umjetničko vodstvo i dugogodišnji rad u udruzi suvremenog plesa. Kao autorica, izvođačica i izvršna producentica u suradnji s umjetnicima iz raznih područja, od izvedbenih i vizualnih umjetnosti do znanosti, stvara cjelovečernje plesne predstave i site specific performanse, filmove i izložbe u pokretu, video projekcije na fasadama zgrada, nerijetko integracijom znanstvenih eksperimenata u tkivo umjetnosti. Sva ta iskustva doprinijela su kristalizaciji njenog autorskog pristupa, koji predstavlja bazu daljnjeg rasta ideja unutar Eter Art Dizajn platforme, mjesta kreacije i posvećenog rada.Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) i Udruge plesnih umjetnika hrvatske (UPUH).

ime projekta Dizajn interijera poslovne zgrade u Samoboru
Godina 2023.
Naručitelj Texo trgovina d.o.o.
Dizajn Iva Pavičić
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Dizajn prostora