26.9.–1.10.2023.

Andrea Morell

Cyber Noir

Radno vrijeme
PODIJELI

"Cyber Noir" je inovativna kolekcija koja spaja tkaninu, 3D tisak i ručno oblikovane komade. Jedan od glavnih ciljeva kolekcije je pogurati granice tradicionalnog dizajna tkanine. Korištenjem nekonvencionalnih materijala poput PLA i TPU u 3D printu, kolekcija teži replicirati izgled i osjećaj klasičnih tkanina poput čipke, dodajući im futuristički twist.

Tema kolekcije duboko zaranja u distopijsku budućnost gdje koegzistencija ljudi i strojeva zauzima središnje mjesto. Kao simbol te konvergencije, kolekcija uključuje uzorke matične ploče u obliku ručno oblikovanih komada koji nalikuju tekućem metalu te 3D uzorcima tkanine, naglašavajući složenu povezanost između čovjeka i stroja. U međuvremenu, 3D printani nakit i komadi igraju se s tkaninom i slave individualnost usred opresivnih sila distopije. U stvaranju kolekcije "Cyber Noir", tradicionalni krojevi odjeće pretvoreni su u 3D ispisive dizajne korištenjem Blender softvera. Svaki uzorak bio je pažljivo izrezan i prilagođen veličini Creality printera, osiguravajući precizan i besprijekoran print svakog komada. Potom su printane komponente pažljivo sastavljene u jedinstvene odjevne komade pomoću 3D olovke, rezultirajući prikazom nadolazećeg spajanja tehnologije i mode, definirajući bit "Cyber Noir" kolekcije.

Andrea Morell je modna dizajnerica iz Rijeke koja se specijalizira za streetwear i artwear. Trenutno radi kao dizajnerica odjeće i merchandisinga za One Dream Sports and Talent Agency s fokusom na kreiranje linija i interaktivnih merch proizvoda za razne talente agencije. Pod imenom Morell, stvara unikatne komade koji služe kao istraživanje i inspiracija, te se ne prodaju komercijalno, već su ovdje za poticanje kreativnosti i inovacija. Njezina modna avantura započela je još u ranom djetinjstvu te ju je krenula razvijati   tijekom srednje škole za modni dizajn u Zagrebu, a nastavila se školovati  na uglednoj  talijanskoj školi mode Callegari s kojom je sudjelovala je na Zagreb Fashion Destination 2021. Njezini projekti uključuju interaktivnu kolekciju streetwear odjeće koja se inovativno povezuje s internetskim stranicama, pružajući nositeljima nevjerojatno iskustvo. Održivost u modi i spor proizvodni proces temelji su svake njene ideje, a radom istražuje koncept on-demand proizvodnje te primjenjuje upcycled tehnike, poput kolekcije "Reborn" izrađene od 20 pari starih traperica kojima je udahnut novi životni ciklus. Andrein dizajnerski pristup ističe se autentičnošću i posvećenošću održivosti u modi. Njezina istraživačka radoznalost i kreativnost oživljavaju jedinstvene i inspirativne komade koji istinski odražavaju njezinu strast prema dizajnu. 

Radno vrijeme
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Tekstilni i modni dizajn