26.9.–1.10.2023.

Edzhe Dervish

CULTURAL FLOW

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

KULTURNI TIJEK

Edze je dvojezična osoba, njena obitelj govori i miješa dva jezika. Bugarski i turski. Iz tog “miješanja jezika”  inspirirala se i odlučila istražiti bugarsku i tursku tradicionalnu folklornu nošnju, te je napravila opsežna istraživanja o nošnjama, običajima i jezicima.

Najviše ju se dojmila višeslojnost i šarenilo koje su postale glavni elementi ove kolekcije. Miješanje dvaju folklora na moderan i avangardan način, koristeći elemente i boje iz obje folklorne nošnje, postalo je njena osnova za prilagođeni digitalni tisak i njenu konačnu dizajnersku kolekciju.

Autor

Edzhe Dervish je 24-godišnja studentica modnog dizajna na “New Bulgarian University” Sofia, Bugarska. Vješta je u grafičkom dizajnu, e-trgovini i digitalnom marketingu, proizvodnji, konstruiranju odjeće, modeliranju, Adobe Procreateu, Photoshopu, Illustratoru i Indesignu. Radila je u tvornici Activewear 'Richtex' i brendu luksuzne kožne galanterije 'Neri Karra', a stažirala je pet mjeseci u avangardnom modnom brendu 'Minoar'. Od 2019. pohađa tečajeve modnog dizajna u Plovdivu, Bugarska. U svibnju 2023. osvojila je prvo mjesto na 'IDEAMODA Fashion Design Competition'.

ime projekta CULTURAL FLOW
Godina 2022.-2023.
Naručitelj New Bulgarian University, studentski projekt
Mentor Yana Dvoretska
Dizajn Edzhe Dervish
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Tekstilni i modni dizajn