26.9.–1.10.2023.

BRID

BRID – BETWEEN LESS & MORE

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Brid se bavi tkz. funkcionalnim dekorom, odnosno predmetima između dizajna, funkcije i dekoracije. To su predmeti lišeni estetike te su dizajnirani tako da zadovoljavaju samo svoju funkciju. Bez njih niti jedan interijer ne može - tiha su podrška svakodnevici. Projekt će se širiti s raznolikim objektima - primarno osluškujući potrebe korisnika što omogućava iznimno dinamičan i neočekivan pristup.

Svim predmetima je isti nazivnik - naglašavanje ljepote prirodnih materijala, jednostavne linije i oblici te pomicanje mogućnosti uporabe. Pažljivom izradom lokalnih obrtnika,  slavi se ljepota umjetničkog izražaja te neočekivanih akcenata koje otkriva korisnik. Filozofija 'between less & more' najbolje otkriva cilj Brida - funkcija & dekor, minimalno & eklektično, tiho & glasno.

Predmeti s kojima je Brid krenuo su ručkice za fronte. Obrisi jednostavnih geometrijskih likova - kruga i pravokutnika su naglašeni logikom prirodnih materijala. Kamen i njegova porozna struktura te drvo sa svojim godovima daju prepoznatljivu estetiku predmetima. Okrugle ručkice u različitim obradama drveta su dizajnom prilagođene tako da se mogu koristiti u dvije pozicije - ravna i nagnuta. S time mogu postat čisto dekorativni predmet na zidu sa zanimljivim sjenama, ručkice na frontama ili pak kukice za vješanje predmeta.Pravokutne ručkice dolaze u dvije dimenzije. Svoju tektoničnost omekšavaju organičnom i poroznom strukturom kamena. Jednostavni presjek osigurava optimalno korištenje.

Autor

Brid je kolektiv nastao suradnjom dviju arhitektica iz Zagreba, Tine Biloglav i Mie Andrašević Vukelić, čiji je profesionalni fokus na projektiranju i oblikovanju unutarnjih prostora. Kolektiv je osnovan početkom 2023. kao platforma za bavljenje funkcionalnim predmetima svakodnevne uporabe koji se nalaze u svakom interijeru, a kojima nije posvećena pažnja u vidu dizajna i detalja.

ime projekta BRID - between less & more
Godina 2023.
Naručitelj Samoinicirani rad
Dizajn BRID
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Produkt dizajn