26.9.–1.10.2023.

Studio Sudar

BRAINSTORM – AIMY

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Brainstorm je softverska tvrtka specijalizirana za kreiranje rješenja umjetne inteligencije krojene prema potrebama tvrtki. Glavna zvijezda njihovog portfelja je Aimy, aplikacija bazirana na umjetnoj inteligenciji usmjerena na ugostiteljstvo. Ukratko, Aimy je inteligentan hotelski sustav. Kroz prepoznavanje interesa i želja svakog gosta dolazi do ideja za personalizirani pristup. Studio Sudar je u suradnji s NIVAS-om dizajnirao vizualni identitet i za Brainstorm i za Aimy. Inspiracija za Brainstorm logotip je bila jasna na prvu; oluja misli koja se roji u mozgu, konstantno promišljanje i traženje rješenja doveli su nas do protoka umjetnih neuronskih mreža.

Te mreže su ustvari odraz aktivnosti ljudskog mozga i omogućuju računalima rješavanje složenih problema u području umjetne inteligencije, strojnog učenja i učenja općenito. Logotip personificira baš to, simbiozu i zajednički rad osobe i računala.

Gelion i Gellix kao glavna tipografija identiteta savršeno upotpunjuju osnovnu ideju zaokružujući cijelu priču svojim geometrijskim stilom koji pronicljivo odgovara izgledu i osjećaju koji smo željeli postići ovim logotipom. Kod Aimy smo logično krenuli istim putem. Sličan geometrijski pristup jasno daje do znanja da se radi o istoj tematici i da je sve dio istog krovnog branda. Nježna paleta boja upečatljivih kombinacija naglašava ideju inovativnosti i inteligencije i time idealno zaokružuje cijelu priču.

Autor

Studio Sudar je studio za grafički dizajn specijaliziran u području vizualnih komunikacija, posebice vizualnog identiteta, brandinga, UI dizajna, dizajna ambalaže i animacije. Od svog osnutka 2006. godine, Studio Sudar osvojio je nagrade u tim područjima, a njegovi su radovi predstavljeni u brojnim publikacijama o dizajnu. Cijenimo eleganciju, stil, predanost – i iznad svega – dušu.

ime projekta Brainstorm - Aimy
Godina 2022.
Naručitelj Millenium promocija
Studio Studio Sudar
Kreativna direkcija Siniša Sudar
Art direkcija Ida Sinovčić
Dizajn Ida Sinovčić
animacija Josipa Petrov
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn