26.9.–1.10.2023.

Gordana Golik

BAYBEE

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

BayBee je med koji se proizvodi u Palo Altu - San Francisco Bay Area. Zato naziv BayBeeFokus kod izrade logotipa bio je na dva slova “B” koja ujedno tvore krila pčele - znaka branda.Motiv za dizajn etikete krenuo je od teksture krila pčele. Istovremeno krila pčele asociraju na Art Deco stil, u Americi poznat i kao Tiffany style.

Art Deko je procvao baš u Bay Area nako razornog potresa 18. travnja 1906. Zahvaljujući arhitektu Timothyju Pfluegeru, izgrađeno je dosta objekata u Art Deco stilu kako bi se vratio prestiž gradu nakon potresa.

Sve većim razvojem grada počinje i sve veća potražnja za hranom i pićem, a jača i proizvodnja meda.Budući da je teglica zaobljenog oblika oblike etikete je tanka trakica koja je povezana s kružnim dijelom koji se lijepi na poklopac.Glavni elementi dizajna su slova B i cvijeće koje je pčelama osnova za proizvodnju meda.

Autor

Goga Golik nagrađivana je autorica s preko 30 stranih i domaćih nagrada i priznanja. Ima dugogodišnje iskustvo na području produkt dizajna, grafičkog dizajna i oglašavanja, kreativna je direktorica u dizajn studiju Babaroga, a radila je u nizu agencija kao kreativna direktorica od kojih su najpoznatije: Imago Ogilvy, Nukleus, Norma International, Bruketa&Žinić, DDB Zagreb…

ime projekta BayBee
Godina 2022.
Naručitelj Keydesign
Dizajn Gordana Golik
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn