26.9.–1.10.2023.

ARTIZANAT

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Crna očica nudi odjeću i nakit, istražuje mogućnosti i ograničenja tehnike i materijala, elemente prirode, ravnotežu i kaos u njima. Mintline - originali i reprodukcije ilustracija, grafika i radova kombiniranih tehnika s motivima biljaka, kukaca i geometrijskim oblicima koji se pojavljuju samostalno ili u neobičnim kombinacijama. Offgrid studio nudi ručno printane, rezane, ljepljene i šivane rokovnike, bilježnice, foto albume, crtaće i slikarske blokove. Fine kovine - nakit od obojenih metala ili plemenitih kovina, u cjelosti ručna izrada, inspirirana ponekad dahom tradicijskog naslijeđa, ali i  suvremenih tekovina. 

Studio OWN, održivi modni brend sa svojom organski certificiranom, eko-printanom kolekcijom odjeće. Art Studio Laura Rainbow skulpture su inspirirane prirodom a rađaju se intuitivno. Stvara što su oči vidjele, što je taj dan doživjela i što ju se dojmilo. Joy Art Factory - ručno oslikani nakit na drvetu ili od epoxy smole i ručno izrađeni satovi. Prepoznatljivi po upotrebi boja i šarenim uzorcima mandala. Mijena ceramics keramički predmeti inspirirane su prirodom, putovanjima, ljubavlju prema oblacima i nebeskim tijelima, odakle i dolazi ime brenda (mjesečeva mijena). BuntStich kombinacijom pletenja i heklanja stvara maštovite i jedinstvene komade spremne za pustolovine. Garoful - bits and pieces iza kojeg stoji Tereza, pretežito je nakit izrađen od metala i epoxy smole koji najbolje opisuje kao organski minimalizam.

ArtiZanat je kreativni kolektiv koji okuplja lokalne obrtnike, umjetnike i kreativce koji stvaraju jedinstvene proizvode vlastitim rukama. Unatoč razlikama u izboru alata i sirovina, svi članovi dijele ljubav prema stvaranju i želju da svojim radom uljepšaju našu svakodnevicu. Njihova ponuda je jedinstvena i sasvim posebna. Od nakita i odjeće do potrepština za kuću, vrijednim rukama pospješuju polet i snagu malog poduzetništva u Hrvatskoj, uz to promovirajući spori i održivi način života. Fokus našeg djelovanja je suradnja, kreativnost i radost dijeljenja našeg zanata sa svijetom. Na ZGDW sudjelovat će 10 članica kolektiva i predstaviti svoje radove, ručno izrađene kreacije, od prekrasno oblikovane keramike i gline, jedinstvenih grafika, svevremene odjeće koja spaja stil s udobnošću, umjetnički izrađenog nakita i još mnogo toga, naš raznolik asortiman proizvoda prikazuje kreativnost i talent unutar naše zajednice. Bilo da ste iskusni umjetnički entuzijast ili jednostavno cijenite ljepotu i vještinu koje stoje iza unikatnih komada, ovdje ćete pronaći inspiraciju a odabirom  ručno rađenih proizvoda ne dobivate samo umjetničko djelo, već također donosite svjestan izbor za podršku ekološki prihvatljivoj i odgovornoj potrošnji.

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija