26.9.–1.10.2023.

Nikola Mišel Puklin

ANALOG KINETIC TYPOGRAPHY

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

S razvojem tehnologije svjedoci smo raznih promjena, kako u tehnološkom smislu tako i u društvenoj komunikaciji, u čemu tipografija ima važnu ulogu. Danas je sve digitalizirano i motion design koristi sve više dizajnerskih studija i agencija diljem svijeta. Donekle se može reći da je uporaba motion designa danas nužna, no što se događa ako motion design koristimo na analogan način?Ova knjiga istražuje analognu kinetičku tipografiju u kojoj se cijela ideja temelji na "fiksnoj i fluidnoj" tipografiji.

Ovu knjigu treba promatrati kao prijelaz iz statične ("fiksne") tipografije u pokretnu ("fluidnu") tipografiju. Knjiga promatra koncept analogne kinetičke tipografije kroz niz vizuala te ih objedinjuje na jedinstven način.

Knjiga se sastoji od 10 poglavlja i svako od njih istražuje mogućnosti korištenja analogne kinetičke tipografije na drugačiji način. Svako poglavlje ima opću temu. Unutar nekih poglavlja, stranice su podijeljene na manje teme koje pokrivaju, a koje odražavaju, tumače i na neki se način preklapaju s glavnom temom tog određenog poglavlja.Ideja je prikazati što analogna kinetička tipografija može biti ovisno o osobnom ili filozofskom pogledu na nj. Sadržaj prikazan na preko 200 stranica prikazuje trenutne mogućnosti analogne kinetičke tipografije. Knjiga služi kao vizualni priručnik koji inspirira etablirane grafičke i motion dizajnere.

Autor

Nikola Mišel Puklin hrvatski je multidisciplinarni umjetnik i dizajner. Do sad je imao preko dvadeset skupnih i četiri samostalne izložbe. Njegov rad je također nekoliko puta objavljen u časopisu Semiouculus (Estonija) kao i u Volumes of Darkness, umjetničkoj knjizi koju je objavio Bruxelles Art Vue (Belgija). Dobitnik je Rektorove nagrade za najbolji studentski projekt 2020., a 2021. bio je jedan od finalista Zagreb Design Weeka. 2022. godine njegovi radovi bit će izloženi u sklopu sedmog po redu Graphic Art Biennial of Szeklerland u Rumunjskoj kao i u sklopu studentskog bijenala Zero tolerance for violence against women u Srbiji.Od 2011. godine aktivno se bavi grafičkim dizajnom, ilustracijom, crtanjem i slikanjem, a u posljednjih nekoliko godina eksperimentira s fotografijom i digitalnom umjetnošću. Od 2022. godine član je Hrvatskog dizajnerskog društva.

ime projekta Analog Kinetic Typography
Godina 2022.
Naručitelj Sveučilište Sjever, Medijski dizajn
Mentor asis. Niko Mihaljević
Dizajn Nikola Mišel Puklin
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn