26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

Fabular

AMICOR

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Valamar Amicor Green Resort je prvi obiteljski resort na Jadranu izgrađen u skladu s načelima održivog razvoja. Svaki detalj odražava lokalnu prirodu, duh i kulturu otoka Hvara i Staroga Grada u kojem je resort smješten. U brand strategiji vodili smo se idejom renesansnog pjesnika Petra Hektorovića, Hvaranina rodom, koji je vjerovao da je najvrjednije bogatstvo ono prirodno - bogatstvo i raskoš svijeta u kome živimo. Upravo je njegova ideja o suživotu čovjeka i prirode postala okosnica nove brand priče, imena i vizualnog identiteta.

Ime branda dolazi od lat. naziva za prijatelja (amico), te je ujedno i dio izraza koji je korišten u natpisu nad ulaznim vratima Tvrdalja, renesansnog ljetnikovca Petra Hektorovića, kako bi se označilo mjesto izgrađeno za druženje i prijatelje.

Ključnom porukom „U našoj je prirodi da čuvamo prirodu“ dodatno smo istaknuli suživot čovjeka i prirode. Vizualni identitet inspiriran je pjesnikovom idejom stvaranja mikrokozmosa – malog, zatvorenog svijeta u kojem prostor za život imaju sva božja bića – ribe, ptice, biljke i ljudi. Kreiran je niz vizualnih rješenja za aplikacije kojima komuniciramo održivost, od cjelokupne signalizacije, info ploča i grafika u sobama, do igračaka i ambalaže za sapune.

Autor

Fabular je jedina agencija specijalizirana za branding u regiji. Usko smo specijalizirani za izradu brand i komunikacijskih strategija, brand implementaciju, imenovanje i vizualni identitet. Tim predvodi Anja Bauer, jedan od začetnika brandinga u Hrvatskoj i autorica jedinstvene metodologije 8 sastojaka koji grade brand™. Naši brand konzultanti uvršteni su u REBRAND Hall of Fame™ – među 25 najboljih brand konzultanata na svijetu. U Fabularu stvaramo nezaboravne branding priče koje potiču stvaranje pozitivnih promjena.

ime projekta Amicor
Godina 2022.
Naručitelj Valamar Riviera d.d.
Dizajn Fabular
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn