26.9.–1.10.2023.

26.9. – 1.10.2023

26.9. – 1.10.2023

Business Genome Company

AEROSOL MAGEE SCIENTIFIC BRAND IDENTITY

Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI
Projekt

Aerosol Magee Scientific. Pazite na crni ugljik. Da biste upravljali učincima crnog ugljika, prvo ga morate moći izmjeriti. Godine 1978. Tony Hansen izumio je Aethalometer — instrument koji se koristi na svim kontinentima svijeta za mjerenje ugljičnih čestica u zraku u stvarnom vremenu. Njegov brend Magee Scientific instrumenata proizvodi tvrtka Aerosol koja je u posljednjih deset godina izvezla 99% svih uređaja na tržištu. S njihovim ujedinjenjem 2022. naš je zadatak bio jasan — rebrendirati dva šampiona pod jednim imenom, jednim snažnim simbolom i jednim brendom prilagođenim korisniku, bez gubitka bilo kojeg dijela njihovog teško stečenog statusa na tržištu.

Kodirali smo sljedeće vrijednosti brenda u svakoj njihovoj dodirnoj točki: - Autoritet crnog ugljika/Vrhunsko mjerenje/Robusnu pouzdanost/Svjesnost o budućnosti.

Simbol marke izveden je iz samog vodećeg proizvoda, gdje trake unutar Aethalometera skupljaju čestice ugljika. Dobiveni simbol je autoritet — monolitan, robustan i bezvremenski. U pokretu, simbol počinje djelovati kao oko koje promatra i procjenjuje svoje okruženje, baš kao i etalometri. Nova marka mora pokriti mnogo područja i kombinira znanstvene, proizvodne i ljudske aspekte tvrtke u jedan izgled i osjećaj. Kako bi se osigurao dosljedan i jednostavan za korištenje identitet robne marke, vizualni elementi i njihovi odnosi jasno su definirani korištenjem responzivnog sustava rasporeda koji se može prilagoditi bilo kojem formatu, kanalu, sadržaju ili dodirnoj točki.

Autor

Business Genome BGCo (skraćeno od Business Genome Company) savjetodavna je tvrtka za dizajn posvećena pomaganju tvrtkama u izgradnji boljih robnih marki, usko povezanih timova i iznimnih kultura dekodiranjem, dizajnom i upravljanjem korporativnom DNK. Pristup brendiranju temeljen na vrijednostima i potpomognut vlastitim dizajnerskim okvirom omogućuje tvrtkama da svoje temeljne vrijednosti transformiraju u svakodnevne radnje. Autorica Kaja Kisilak primarno se fokusira na dizajniranje vizualnih identiteta, izradu korisničkih iskustava i izradu originalnih ilustracija za različite projekte. Posjeduje snažnu sklonost istraživanju šireg konteksta vizualnog svijeta, neprestano tražeći nove puteve kreativnosti i izražavanja.

ime projekta Aerosol Magee Scientific Brand Identity
Godina 2022.
Naručitelj Aerosol Magee Scientific
Dizajn Business Genome Company
Radno vrijeme
UTO 17.00-22.00
SRI-NED 11.00-22.00
PODIJELI

Lokacija

Povezani događaji Grafički dizajn