ZGDW IZLOŽBA FAKULTETA I ŠKOLA

STUDIJ DIZAJNA

Studij dizajna je vodeća hrvatska akademska institucija za visoko obrazvanje u području vizualnih komunikacija i razvoja proizvoda. Osim samoinicirajućih projekata koji imaju zadatak uspostavljanja komunikacije s gospodarskim i javnim sektorom, ili su orijentirani istraživačko-teorijskom području, od velikog su značaja i projekti izvedeni u suradnji sa tvrtkama i institucijama za njihove konkretne potrebe. Utjecaj rezultata tih projekata izrazito je pozitivan s aspekta uspostavljanja razumijevanja svrhe dizajna u gospodarskom i kulturološkom razvoju društva. Medijsko praćenje uspješnosti projekata doprinosi širenju svijesti o potrebi implementiranja dizajna u sve aspekte ljudskog djelovanja, što je prvi korak u stvaranju pretpostavki za doprinos kulturnom identitetu i ekonomskoj konkurentnosti društva.
Semestralni zadatak — Dizajn stolica
Danas, kada smo svjesni tisuća predmeta koji nam služe za sjedenje, osnovno je pitanje smisla nastanka još jednog, novog modela. Ipak, ili upravo zbog toga, dizajniranje stolca među vodećim je izazovima oblikovanja predmetne okoline i stalni motiv profesionalnog prestiža.
Propitivanje što daje smisao bilo čemu pa tako i stolcu, zadatak je koji se nameće dizajneru. Polazi od otkrivanja motiva za nastajanje i definiranja kriterija za razvoj pa sve do artikuliranja argumenata za postojanje. Dizajn kao intelektualno-kreativni proces treba odgovoriti na ta pitanja kroz rješenje koje optimizira niz čimbenika, ali isto tako i komunicira svojom osobnošću. Mora razumijeti nasljeđeno i kritički sagledavati suvremeno, kako bi odgovorno nagovjestio buduće. Podrazumijeva se da je originalan, po mogućnosti inovativan, u svakom slučaju etičan I nadasve inteligentan. Samo tako izbjeći će upitnost dobrog dizajna i dobiti priliku postati izuzetnim dizajnom.

SARA BONAČIĆ

PETRA PIKNJAČ

PETAR HAJDINJAK

MAURO POLONDAK

LEA SEVŠEK

KATARINA TRPČIĆ

JOSIPA MATIĆ

IVANA MARUŠIĆ

IVA ŽMIRAK

EMA ŠIMUNEC