ZGDW AWARD

DESIGN BUREAU IZVORKA JURIĆ

Design Bureau Izvorka Jurić djeluje na različitim projektima na području vizualnih komunikacija i u timu okuplja različite stručnjake, zavisno od potrebe projekta. Design Bureau nosi ime kreativne i art direktorice Izvorke Jurić koja iza sebe ima 20 godina profesionalne karijere, mnogobrojne međunarodne nagrade i priznanja te cijeli niz uspješno realiziranih projekata na hrvatskom, ali i globalnom tržištu.
Kako je zamijećen problem da korisnici često ne znaju u kojoj su se osiguravajućoj kući osigurali, odnosno ne pamte tvrtku nositeljicu police, zadatak je bio osmisliti pakiranje police životnog osiguranja koje bi povećalo pamtljivost potpisivanja i pohranjivanja police novih osiguranika Allianza. Pakiranje uz policu treba sadržavati i manji poklon, a komunikacija i dizajn treba biti u skladu s Allianz vrijednostima i postojećim vizualnim identitetom.
Osmišljen je paket pod nazivom "Paket koji nosi život" koji nosi policu životnog osiguranja, mapu za pohranu police, poklon olovku i odvojivi dio paketa koji oboje sadrže sjemenke biljaka i mogu se posaditi.
Paket je osmišljen tako da do upotrebe zauzima minimalno mjesta, kao sklopljen objekt, a nakon punjenja i formiranja poprima atraktivan 3D oblik koji privlači pažnju i omogućuje prodajnom predstavniku razgovor o poklonu i ambalaži u kojoj je osiguranik dobio policu.
Paket ima ručku i jednostavan je za nošenje. Nakon što korisnik odnese policu kući, perforirani prednji dio paketa se odvaja, te ostaje mapa. Ručka se formira u preklopni poklopac mape koja sadrži sve potrebne podatke Allianz kuće u slučaju potrebe aktivacije police. Folder je napravljen od recikliranog čvrstog papira, pogodnog za dulju pohranu. Ostatak paketa, perforirani prednji dio, napravljen je od papira sa sjemenka, koji se može posaditi i u potpunosti je biorazgradiv.
Od perforiranog dijela moguće je sastaviti origami cvijet, koji korisnik zatim može posaditi ili jednostavno može poderati papir na manje komadiće i posaditi ga u takvom obliku. Sjemenke biljaka u papiru su različite, tako da su pogodne za rast u različitim područjima i klimatskim uvjetima. Poklon olovka na svom kraju sadrži kapsulu sa sjemenka, pa ju je također moguće posaditi.
Poklon pakiranje tako je 100% biorazgradivo. Kroz poruku na pakiranju "Svaki život na zemlji je dragocjen" povezuje se važnost svakog pojedinog života na zemlji, s brigom koju Allianz vodi o svojim korisnicima, ali i o cijelom životu na zemlji - ljudskom, biljnom i životinjskom. Komunikacija paketa i samo pakiranje komuniciraju najvažnije vrijednosti Allianza.
Postupak razgovara s prodajnim predstavnikom, interakcija s paketom, sađenje papira sa sjemenkama te kasnije sađenje olovke sa sjemenkama - sve to omogućuje bolje pamćenje cijelog procesa te u budućnosti lakše podsjećanje korisnika da je policu potpisao baš s Allianz kućom.