ZGDW AWARD

4N4 DESIGN

Autorice: Ana Banić Göttlicher i Ivana Peko
Ana Banić Göttlicher, mag. dizajna, osnivačica studija 4N4 DESIGN, članica je HZSU-a i HDD-a s više od petnaest godina iskustva u području produkt i grafičkog dizajna, tei dizajna. Izlaže na relevantnim strukovnim izložbama. Dobitnica je brojnih međunarodnih nagrada.
Ivana Peko, mag. znanosti, specijalizirala se za dizajn brodskih interijera, dizajn interijera općenito i produkt dizajn. S preko dvadeset i dvije godine radnog iskustva suvlasnica je projektnog ureda MES DIV. d.o.o. Dobitnica je brojnih nagrada za dizajn brodova.
Glagoljska azbuka je pismo koje se u hrvatskim krajevima zadržalo do kraja XIX. stoljeća i predstavlja značajno obilježje hrvatske povijesti i kulture.
Slagalica je spoj kršćanske simbolike maslinovog drveta i glagoljskog pisma, dok je 25 znakova tipografije „gla gla“, povezanih s latiničnim slovima abecede. Proizvod je prilagođen industrijskoj proizvodnji.
Oživite povijest, pričajte „bla bla“ ili glagoljajte s „gla gla“ edukativnom slagalicom za jednostavno i zabavno učenje staroslavenskog glagoljskog pisma.
Turistička zajednica Grada Krka dodijelila je GLA GLA etiketu originalnog krčkog suvenira: „Dar iz Krka“.