2023.
6.—11.9.2022.

ZGDW PARTNER LOKACIJA

Galerija Studija dizajna / Studij dizajna

U_OČI je prostorna instalacija radova studenata Studija dizajna, Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, nastalih u ak.god. 20./21. i 21./ 22. koja prikazuje raznolikost zadataka, procesa i pristupa tijekom ukupnih pet godina studijskog školovanja. Posjetitelji imaju priliku zaviriti u holistički svijet dizajna kakvoga ga vide nove generacije studenata dizajna. Upečatljivi vizuali ciljaju privući pažnju, podcrtati, naglasiti, te javno progovoriti o recentnim temama kojima su se studenti kritički bavili u protekloj postcovid godini, a koje kritički propituju kvalitetu života i pojedinca i zajednice.
Izložba funkcionira kao cjelina, istovremeno prisutna na dvije lokacije: u centralnom prostoru Zagreb Design Weeka na Akademiji likovnih umjetnosti, te u Galeriji Studija dizajna kao partnerskoj lokaciji.

Galerija Studija dizajna osnovana je 2014. te je u svojoj prvoj fazi postojanja funkcionirala isključivo kao izlagački prostor za predstavljanje studentskih radova nastalih na predmetima projektiranja industrijskog dizajna i dizajna vizualnih komunikacija, te fotografije, scenografije, tipografije i ilustracije.
Nakon preseljenja u novi prostor 2018. godine, program je proširen kako bi obuhvatio izložbe šireg društvenog značaja s ciljem upoznavanja javnosti s onime što budući profesionalni dizajneri istražuju tijekom svog školovanja, a čiji rezultati imaju iznimno nacionalno i internacionalno vrednovanje, te izložbe koje predstavljaju drugačije kustosko promišljanje studentskih radova, ali i razmjenu iskustava domaćih i stranih visokoškolskih institucija s područja dizajna.

AUTOMATON (grč. αὐτόματος: samopokretan) je uređaj koji obavlja koristan rad prema čovjekovoj zamisli. Od rane povijesti proteže se neprekinuta crta težnje za uobličavanjem apstraktnog ili praktičnog koncepta stroja koji je blizak životu u najvećoj mogućoj mjeri. Cilj zadatka je dizajn i samostalna izrada predmeta koji potiče interaktivno iskustvo igre (npr. igračka,didaktičko pomagalo, instrument) koja sadrži mehanizam.

DIZAJN ZA POZNATOG KORISNIKA / DIZAJN ZA CILJANU SKUPINU
Okolnosti kojima unazad nekoliko godina intenzivno svjedočimo predstavljaju alarmantan poziv na radikalno promišljanje svrhe svoga djelovanja kao dizajnera. Ono mora biti usmjereno na tranziciju prema održivoj budućnosti, kroz promišljanje i definiranje novih životnih navika i metoda proizvodnje. Cilj zadatka je osmisliti, razviti i samostalno isproducirati proizvod (kao odgovor na specifičnu aktualnu situaciju/potrebu), od lokalno dostupnih materijala.

VIZUALNE KOMUNIKACIJE: PRESJEK
Presjek odabranih radova nastalih na preddiplomskom i diplomskom Studiju Dizajna, na kolegijima Projektiranje – Vizualne komunikacije 1-6 te Dizajn vizualnih komunikacija 1-3, osnovnim formativnim kolegijima u području dizajna vizualnih komunikacija. Kroz radove studenata, projekte koji adresiraju raznoliki spektar situacija i problema pratimo njihove interese, razmišljanja i stavove u širokom rasponu tema.

Galerija Studija dizajna / Studij dizajna

Frankopanska ulica 12, Zagreb

Galerija Studija dizajna / Studij dizajna

Frankopanska ulica 12, Zagreb
6.9. UTO
7.9. SRI
8.9. ČET
9.9. PET
08:00 - 21:00
08:00 - 20:00
08:00 - 20:00
08:00 - 20:00

Galerija Studija dizajna / Studij dizajna

Frankopanska ulica 12, Zagreb
6.9. UTO
7.9. SRI
8.9. ČET
9.9. PET
08:00 - 21:00
08:00 - 20:00
08:00 - 20:00
08:00 - 20:00

povezani sadržaji

Partner lokacije diljem Zagreba

No data was found

Design Concept Store Selectedd

Zagreb Social Club

Dizajnholik

Paravan

Galerija Bernardo Bernardi

Pitsome Print Club

Galerija Studija dizajna / Studij dizajna

Modus Design Shop

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna

KONTAKT

PODIJELI