partner lokacija

PROSTORIA

Prostoria. Sofe Revolve, Match, Cloud, Up-Lift, stolice Rhomb, Monk, Dobra, fotelje Polygon i Strain samo su neki od članova obitelji vodeće tvrtke industrijskog dizajna u Hrvatskoj.

U Meštrovićevom paviljonu, na adresi Trg žrtava fašizma 16 u Zagrebu, 25. rujna 2021. godine otvara se izložba Prostoria 10. Izložba slavi 10 godina strasti prema dizajnu, izradi namještaja te prikazuje progresivni duh hrvatskog dizajnerskog brenda Prostoria. Sofe Revolve, Match, Cloud, Up-Lift, stolice Rhomb, Monk, Dobra, fotelje Polygon i Strain samo su neki od članova obitelji vodeće tvrtke industrijskog dizajna u Hrvatskoj. Ulaz na izložbu je slobodan za sve građane, a u sklopu iste postavljena je umjetnička instalacija Prostoria Net autora Numen/ForUse. Interaktivna instalacija nalazi se ispred prostora Meštrovićevog paviljona, a rad prikazuje kreativno i marljivo djelovanje Prostorie te poziva posjetitelje da provedu vrijeme u njemu prije ili poslije izložbe. Također, u sklopu godišnjice , prvi put će se predstaviti fotografski projekt Revisiting Architecture art direkcije Biro arhitekt koji prikazuje komunikaciju dizajnerskog jezika Prostorie s modernističkom arhitekturom grada Zagreba. Na izložbi će se predstaviti kompleksan proces razvoja proizvoda zasnovan na pomicanju granica materijala i forme te prinicipima održivosti. Skulpture Esencija (autor: studio Boir) tematiziraju prirodne materijale i majstorske vještine u Prostoriji, dok su instalacije Umjetnost u tvornici kiparice Anđele Vilić nastale od ostataka materijala iz proizvodnje koji se definiraju kao „otpad“, a ona im kroz svoj umjetnički koncept ugrađuje novo značenje. Štof by Prostoria predstavlja se svojom kolekcijom dizajnerskih torbi koje će se i moći kupiti u muzejskom dućanu na izložbi, a izrađene su od ostataka tkanina iz proizvodnje.

Djelatnost Prostorie je od svojih početaka usmjerena na inovaciju, proučavanje novih mogućnosti i tehnologiju koja će tijekom godina stvoriti suvremeni industrijski dizajn te čiji plamen kreativnosti i želje za pametnim, funkcionalnim idejama nije ugasio niti u jednom trenutku. 

Izložba će biti otvorena do 8. listopada 2021. godine.

TEHNIČKI MUZEJ NIKOLA TESLA

Tratinska ulica 2

6.9/UTO

19.00 - 21.00
zgdw concept store
SREDIŠNJA LOKACIJA
KONTAKT

PODIJELI