2023.
6.—11.9.2022.

ZGDW PARTNER LOKACIJA

Pitsome Print Club

Tisak uživo craft bojama na prirodnoj bazi — Pitsome tim razvija eksperimentalni projekt proizvodnje eko boja na bazi bilja i ostalih prirodnih sastojaka (kava, začini, pivski slad, vino itd.) za vlastitu i komercijalnu uporabu. Tako će u subotu 10.9. upriličiti demonstraciju ručnog sitotiska takvim bojama nastalim u Pitsome radioni. Cilj ovog projekta je naglašavanje važnosti ekološkog pristupa u tisku, te kreiranje jedinstvenih grafika i otisaka.

Radionica sitotiska i izložba T-shirt dizajna jedinstveno je interaktivno događanje u sklopu kojeg možete isprobati otiskivati dizajne na majice i pamučne torbe te pogledati bogatu izložbu dizajna na majicama u novootvorenom Pitsome Print Clubu. Sitotisak je tehnika koja datira još od „puteva svile“ i kojom se, između ostalih, koristio i slavni Andy Warhol pri izradi svojih grafika. Pod stručnim vodstvom Pitsome tima za cijelo vrijeme trajanja Zagreb Design Weeka upoznajte se s tajnama najştarije i najkvalitetnije tehnike tiska na tekstil, papir i ostale materijale, doznajte kako se dizajn priprema za tisak, te pomoću rakle isprobajte otisnuti dizajn na majicu. U Pitsome Print Clubu također možete pogledati i izložbu dizajna za majice kao svojevrsni presjek 11-ogodišnjeg djelovanja Pitsome custom tiska za razne klijente. Brojni domaći i strani dizajneri autori su grafika bendovskog mercha, majica za craft pivovare, streetwear brand dizajna itd. Pitsome kroz ovu izložbu također predstavlja i vlastite dizajne, posebno za svoj kućni urban farming T-shirt brand Motika.

Pitsome Print Club novootvoreni je studio za sitotisak i druge craft tehnike tiska na tekstil i ostale materijale. U samom centru Zagreba, na adresi Kačićeva 12, u neposrednoj blizini Britanskog trga, Akademije likovnih umjetnosti i u svojevrstan „design districtu“ grada – Pitsome Print Club kombinacija je izložbene galerije i ručne sitotiskarske radione. Mjesto je to u kojem se održavaju radionice sitotiska za odrasle i djecu, edukacije za studente i zaljubljenike u sitotisak, organiziraju izložbe grafika lokalnih dizajnera, upriličuju pop-up aktivacije drugih brendova… ali i otiskuju majice i ostali merch artikli za razne klijente. Pitsome galerija predstavlja i svoje kućne brandove i dizajne kroz majice i ostale predmete nastale u Pitsome radioni.

Pitsome Print Club

Kačićeva 12, Zagreb

Pitsome Print Club

Kačićeva 12, Zagreb

Pitsome Print Club

Kačićeva 12, Zagreb

povezani sadržaji

Partner lokacije diljem Zagreba

No data was found

Design Concept Store Selectedd

Zagreb Social Club

Dizajnholik

KONTAKT

PODIJELI