zagreb design week

Tekstilno–tehnološki fakultet

Sveučilište:
Sveučilište u Zagrebu
Kolegij:
Modna ilustracija i Kreiranje odjeće VA
MENTOR:
izv. prof. art. Paulina Jazvić i doc. art. Ivana Mrčela
STUDENT:
Karlo Blažina, Tesa Koren, Melani Međeši, Valentina Ferenščak, Blanka Gotić, Nikolina Krstičević, Marta Jurčić, Ana Majdandžić, Tena Omerović, Donovan Pavleković, Sofija Varga

U radovima studenata kolegija Kreiranje odjeće i Modna ilustracija Tekstilno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, tema Resilience / Otpornost od važnosti je za njihov daljnji rad ali i za njihove odluke unutar procesa modnog razmišljanja. Razmišljati o modi znači biti svjestan materijala, tijela, identiteta subjekta kao I odjevnog objekta. Igra, koja je oblik kreativnosti, pokazatelj je ljudskog duha i predstavlja veliki užitak, a paradoks je da je upravo zato, što u odrasloj dobi, zapostavljamo kategorizirajući je kao gubitak vremena i nešto od čega nemamo koristi. Kreativnost je sposobnost gledanja na stvari u novom i neobičnom svijetlu, sposobnost viđenja i rješavanja problema na posebane i neobičane načine. Kreativnost zrcali nečiju jedinstvenost, te je sposobnost svake osobe da živi po pravilima: „Ja mogu biti sve što poželim, ja mogu napraviti sve što želim!”. 

Igra i kreativnost su nužnost, izvor životne energije, radosti, smijeha, prisutnosti u svemu što radimo .Bez igre i kreativnosti samo “odrađujemo” život koji postaje dosadna rutina. U čovjekovoj prirodi je da kroz igru istražuje, mijenja i kreira. Studenti su imali, i još uvijek imaju, nit vodilju koja ih potiče na uključivanje modela u kreativni proces iza djela samoga.

PODIJELI

Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Share on whatsapp