zagreb design week

Tekstilno-tehnološki fakultet

Sveučilište:
Sveučilište u Zagrebu
Kolegij:
Kreiranje tekstila IVA i Kreiranje tekstila VIA
MENTOR:
red. prof. art. Andrea Pavetić, izv. prof. art. Koraljka Kovač Dugandžić
STUDENT:
Cerovec Višnja-Barbara, Jan Vanja, Mlakić Antun, Novak Laura, Petruša Samanta, Rakuljić Dora, Stipić Ana Zrinka, Subanović Leo, Šoštarić Tea i Vuković Viktorija, Helga Alaker Suzana Bartolić, Dora Filipaj, Juraković Mihaela, Paula Jureško, Marijeta Markovina, Vedrana Peček, Hela Perišić, Mia Popovska, Željka Wächter , Edita Sentić

Izloženi radovi nastali su u akademskoj godini 2020./2021. na Sveučilištu u Zagrebu Tekstilno-tehnološkom fakultetu u okviru kolegija Kreiranje tekstila IVA i Kreiranje tekstila VIA pod mentorstvom red. prof. art. Andree Pavetić i izv. prof. art. Koraljke Kovač Dugandžić u vrijeme koje su obilježili pandemija, potresi i održavanje nastave na daljinu. Zadani su bili kroj torbe i papuča i vrsta materijala za izradu baze torbe i papuča. Zadatak koji su rješavali i studenti i mentorice bio je artikulacija površine torbe i papuča na način da predmeti tvore cjelinu. Vizualnim povezivanjem dva predmeta svakodnevne upotrebe koji se vežu uz dva suprotna mjesta našeg svakodnevnog boravka – torba uz boravak van našeg doma i papuče uz boravak u našem domu, željelo se naglasiti kaos koji su pandemija i potresi unijeli u naše živote. Radi pandemije studirali smo i radili od doma, a za vrijeme potresa trčali smo u papučama na ulicu noseći sa sobom samo torbu s osnovnim stvarima. Ovi događaji promijenili su naše načine života i rada i naše poimanje vrijednosti u životu.

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu je visokoškolska ustanova na kojoj se izvode dva preddiplomska i diplomska studija u Zagrebu – Tekstilna tehnologija i inženjerstvo te Tekstilni i modni dizajn, doktorski studij Tekstilna znanost i tehnologija, te tri stručna studija u Studijskoj jedinici Varaždin: Tekstilna tehnologija, Odjevna tehnologija i Dizajn obuće.

PODIJELI

Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Share on whatsapp