zagreb design week
Zagreb Green Horseshoe TO GO

Mojati

NARUČITELJ:
Self-initiated work,
2021

U sklopu događanja Zagreb Design Week, Mojati predstavlja Zagreb Green Horseshoe To Go – posudu za začine/biljke u obliku zagrebačkih donjogradskih parkova, Lenucijeve potkove. Začinsko bilje se sadi i izrasta u obliku poznatih i obožavanih zagrebačkih parkova koji čine Zelenu potkovu. Proizvod je izrađen od polipropilena, materijala velike izdržljivosti kojeg je moguće reciklirati i ponovno upotrijebiti. Projekt poziva na okretanje zelenoj i promišljenoj budućnosti. Naime, budućnost nije ukidanje plastike već njeno pravilno korištenje i recikliranje.  

Ovaj mali zagrebački „vrt“ sigurno može pronaći svoje mjesto u svakom domu i tako dati svoj doprinos malom, ali važnom pokretu „Gerila vrtlarice iz Preradovićeve“ Martine Živković. Ne smijemo zaboraviti da upravo mali pokreti mogu imati veliki utjecaj i donijeti važne promjene.

Koncept brend Mojati nastao je 2017. godine s ciljem stvaranja modernih suvenira – suvenira nove generacije grada Zagreba. Danas je Mojati prepoznatljiv po dizajnerskim proizvodima s pričom. Od samog početka, filozofija brenda jest unapređenje postojećeg, stvaranje modernog uz poštivanje tradicionalnog, otpor statičnom i nemaštovitom, otpor otporu prema promijeni na bolje.

PODIJELI

Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Share on whatsapp