zagreb design week

Bjelin

Vodeća svjetska tehnologija za izdržljive i ekološki prihvatljive podove

Bjelin koji je dio Pervanovo Invest AB grupe (vlasništvo obitelji Pervan), razvija i proizvodi široku paletu proizvoda, kako tradicionalnih drvenih podova tako i inovativnih podova od novih materijala.
Razvoj Bjelin podova izvodi se u suradnji sa sestrinskom tvrtkom Välinge Innovation AB, koja je najpoznatija po izumu klik sistema za plivajuće polaganje podova.
Osnivač tvrtke Darko Pervan Bjelin i Välinge 1993. godine izumili su prvi „Klik Pod“, a 1977. godine tijekom rada u Perstorpu su razvili prvi laminatni pod na svijetu. 

Tvornica parketa – Ogulin 1

Tvornica parketa na lokaciji Ogulin 1 ima kapacitet 2,5 milijuna m² podova. Glavni proizvodi su podne daske, trolamelni parket i parketne letvice za postavu riblje kosti.
Ogulinska tvornica ima vlastitu pilanu gdje se pile i obrađuju trupci. Nakon obrade daske se suše u modernim sušarama i potom koriste za potrebe srednjeg sloja parketa.
Piljevina i drveni otpad koriste se kao sirovina za proizvodnju peleta i briketa.

Ogulin 2

Tvornica podova Ogulin 2 gradi se u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te će biti najsuvremenija tvornica svoje vrste.
Postrojenje će se specijalizirati za proizvodnju poda tehnologijom Woodura® i Nadura®, odnosno za proizvodnju učvršćenih podova i drvenih podova od keramičkog kompozita.
Ovaj proizvodni pogon, smješten na zemljištu od 330 000 m² uz autocestu između Zagreba i Splita, bit će glavni pogon Bjelina u Europi kapaciteta 20 milijuna m².

Pilana u Bjelovaru

Lamele gornjeg sloja za Bjelin parket proizvode se u našem pogonu u Bjelovaru. Trupci od hrastovine s certifikatom FSC prerađuju se u našoj pilani, suše u modernim sušarama i proizvode u visokokvalitetne lamele koje se dalje šalju u tvornicu Ogulin ili isporučuju drugim proizvođačima podova.

Tvornica furnira u Otoku

Bjelin Otok jedna je od najmodernijih tvornica furnira u Europi i poznata je po izuzetno visokoj kvaliteti furnira od hrastovine. Sva naša proizvodnja temelji se na hrastovom materijalu i jedan smo od vodećih europskih proizvođača furnira hrasta visoke kvalitete.

Glavnu sirovinu, hrastov furnir, za naše učvršćene podove proizvodi Bjelin Otok smješten u srcu poznate šume Spačva u Hrvatskoj. Spačva je jedna od najvećih netaknutih hrastovih šuma u Europi i poznata je po vrlo visokoj kvaliteti hrasta s certifikatom FSC.

Otok će svoju proizvodnju usmjeriti na posebne furnire za duge i široke podove od učvršćenog drva. Otok je instalirao liniju za spajanje gdje se pojedinačni furniri lijepe u velike listove. To omogućuje učinkovitu primjenu furnira pri prešanju u našim linijama za proizvodnju učvršćenih podova.

Bjelin Spačva

Sa sjedištem u Vinkovcima, u blizini šuma u kojima raste sirovina, Spačva proizvodi furnir od hrastovine za visokokvalitetne podne obloge. Pervanovo osigurava opskrbu vrlo traženom hrastovom sirovinom koja je jedna od glavnih komponenti Bjelinovih podnih obloga.

PODIJELI

Share on facebook
Share on google
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Share on whatsapp